halvajagskabort.blogg.se

Livet före och efter obesitaskirurgi. Vad händer psykiskt och fysiskt i samband med en duodenal switch? En subjektiv skildring.

Duodenal Switch del 2 (risker och komplikationer)

Publicerad 2013-11-30 11:29:00 i Fakta Duodenal Switch, Från start till mål,

Efter alla sorters olika operationer, finns det alltid risk att drabbas av komplikationer. För överviktiga är risken ökad. 
 
- Lungkomplikationer och blodproppar. Dessa förekommer oftast i det tidiga förloppet efter operation. Sängläge, övervikt och rökning är faktorer som gör att blodcirkulationen och andningen försämras. Detta kan leda till lunginflammation och blodpropp.
För att undvika detta är det viktigt att röra på sig.
 
- Läckage vid omkopplingarna drabbar mindre än 1% av alla som opereras, men kräver snar omoperation samt intensivvård.
 
- Sårinfektioner kan uppstå i operationssåret, men det läker oftast genom lokal sårbehandling. Vid djupare infektioner kan det bli aktuellt med antibiotikabehandlng.
 
- Ärrbråck kan uppstå genom att belatsningen på operationsärret är stort. Tunga lyft bör undvikas under de fyra första veckorna efter operation.
 
- Magsår är sällsynt och uppträder i övergången mellan magsäcken och tunntarmen. Behandling med magsårsmedicin kan behövas.
 
- Näringsbrist är något man aktivt måste förhindra resten av livet. Vitamintillskott, B12-sprutor och årliga kontroller måste göras.
 
 “We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will.” - Chuck Palahniuk

Om

Min profilbild

Samuel Tigerstrand

Follow on Bloglovin

35 år från Särna. Bosatt i Borlänge sedan -95. Två söner som är 10 och 11 år och bor på annan ort. Bloggar om livet före och efter min obesitasopereration som genomfördes 31 mars -14.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela